dimarts, 17 de setembre del 2024

PUNT LILA: Enciclopèdia de Dones STEAM Vol. 1

 Títol: 

Enciclopèdia de Dones STEAM Vol. 1

Registre: 2948

Autor Sandra Uve, Núria Salán

Editorial: Institut Català de les Dones

IdiomaCatalà

Sinopsis:

L'Enciclopèdia de Dones STEAM (amb, de moment, dos volums) té com a objectiu fomentar l'increment de la presència de dones al sector tecnològic i de les TIC, donar visibilitat a les dones a la tecnologia ia continguts creats per dones, i atraure talent femení i jove cap a les formacions STEAM del futur.


L'Enciclopèdia de Dones STEAM és un projecte de la il·lustradora i divulgadora científica Sandra Uve i la química i directora de la Societat Catalana de Tecnologia Núria Salán. Es distribueix a totes les escoles públiques de Catalunya dins el Pla DonaTIC de la Generalitat.


Cada protagonista està acompanyada d'un retrat contextualitzat i il·lustrat amb les patents, publicacions o descobriments, i un breu text que resumeix fets destacats de la seva biografia.


Les 50 dones del volum I són: Alícia Magdalena Sintes Olives, Amanda Jones, Amparo Poch i Gascón, Ann Tsukamoto, Barbara McClintock, Beulah Louise Henry, Carlota Escutia Dotti, Cecília Payne-Gaposchkin, Clara Grima Ruiz, Dorothy Mary García Armada, Eunice Newton Foote, Flora de Pablo Dàvila, Florence Nightingale, Françoise Barré-Sinoussi, Gabriela Morreale, Gemma Marfany Nadal, Hedy Lamarr, Henrietta Swan Leavitt, Hertha Ayrton, Inge Lehmann, Joanne Chory, Josefina Castell , Kamal Ranadive, Katalin Karikó, Katsuko Saruhashi, Lynn Margulis, Mara Dierssen Sotos, Margarita Sales Falgueras, Maria Andresa Casamajor de la Coma, Maria Blasco Marhuenda, Mary Anning, Núria López Bigas, Odile Rodríguez de la Font, Pilar Mateo Herr Zhengying, Rachel Carson, Rita Levi Montalcini, Sylvia Earle, Stephanie Kwolek, Top Secret Rosies, Úrsula M. Franklin, Valeria Correa Vaz de Paiva, Vera Rubin, Virginia Apgar, Wangari Maathai, Ximena Aguilar Vega, Yvette Cauchois i Zoe Rosin.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada