dimecres, 2 d’octubre del 2024

LLIBRE: ¿CÓMO APRENDEMOS?

 Títol: 


¿CÓMO APRENDEMOS?

Registre: 5134

Autor Héctor Ruiz Martín

Editorial: GRAÓ

IdiomaCASTELLÀ

Sinopsis:

El docent no ¿genera¿ l'aprenentatge, només pot produir i incentivar perquè es produeixin les accions que porten els alumnes a aprendre. Com diu l'autor, ¿ensenyar és ajudar a aprendre¿.

La investigació educativa ha analitzat les pràctiques educatives buscant patrons reproduïbles. Divulgar com es produeix laprenentatge i els factors que té més impacte és lobjectiu del llibre.

El millor del llibre és que no només no ven cap mètode miraculós, sinó que confirma que no hi ha cap recepta infal·lible per a tot. Això és fonamental: cap mètode no és efectiu sempre, ni per a tots els estudiants, ni per a tots els propòsits ni en tots els contextos.

El llibre ofereix una perspectiva cognitivista (derivada de la psicologia cognitiva) del fenomen educatiu. L'autor posa l'accent sobre com els estudiants poden assolir aprenentatges significatius, duradors i transferibles. I ho fa gràcies a la psicologia cognitiva que estudia com el cervell obté, manipula, emmagatzema i utilitza la informació que arriba a través dels sentits.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada