dimarts, 15 de desembre del 2015

Llibres: Le premier siècle après Béatrice

Títol: Le Premier siècle après Béatrice

Autor: Amin Maalouf

Editorial: Grasset

Col·lecció: Le livre de Poche

Idioma: Francés

Snopsis:

El protagonista, un entomòleg, i la seva companya Clarence, una periodista, descobreixen l'existència d'una substància que provoca que els homes que la prenen tinguin descendència únicament masculina. El que en principi sembla un producte més de fetilleria destinat a enganyar a la gent resulta ser resultat d'unes recerques dutes a terme per alguns científics sense escrúpols.
Si a aquests experiments s'uneix la preferència d'algunes civilitzacions antigues als homes sobre les dones, pràctiques abortives selectives i altres raons, el nombre de dones nascudes descendeix i es tem per l'estabilitat de la demografia. El que en principi sembla una desgràcia limitada als països pobres i a les poblacions ignorants dins dels països avançats va resultant cada vegada més preocupant.
Amb aquesta hipòtesi, Maalouf construeix una rondalla sobre el que podria succeir si el nombre de dones nascudes descendís significativament.
El propi protagonista veu complert el seu desig de tenir una filla, Béatrice, al moment en el qual es van desencadenant aquests esdeveniments, i aquest naixement servirà al narrador per anar datant-los.
Però no solament la impossibilitat que es trenqui l'equilibri entre homes i dones apareix: també la impossibilitat que el nord ric sobrevisqui sense tenir en compte el que succeeix en el sud empobrit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada